söndag 26 september 2010

Söndag


Så här har det känts idag. Mysigt men gråtrist utanför min lilla bubbla (hus). Helgen har gått i rekordfart och ingenting har hunnits med. Konstigt för jag kan ändå se att vi kommer framåt bland alla flyttkartonger och påsar. Men det går så långsamt. Långsamhetens lov verkligen. Men det är ju bättre att tänka till först och inte bara kasta upp alla saker och sedan få göra om. Det kommer att bli "göra om" i alla fall.
Idag har jag äntligen fått upp en liten bokhylla i mitt stick och syrum. Nästan alla böcker, tidningar och pärmar med mönster är återfunna. Tror att det fattas några men de borde ligga väl inboade under garn i någon annan kartong som ej är återfunnen ännu. Garnbyråerna är oxå återfunna under flyttkartonger med garn, pysselsaker och vinterstövlar (hmm). Ja, det kommer väl någon dag då jag bara känner att jag måste dyka bland alla garner och sortera och fynda. Stickningen har blivit hårt åtsatt under sommaren och det jag stickar är lätt sett. Men en ishbel har sett dagens ljus samt ett par strumpor. Känner att nytt arbete, hus och nytt yrke tar på krafter där jag förut hade reserver, men det rättar till sig så småningom det vet jag oxå =).
Nu ska jag sticka lite till på strumporna och kanske till och med få klappa på ishbel en stund.

måndag 6 september 2010

Jobb jobb jobb

Semester över för två veckor sedan och nu har jag jobbat långhelg och känt på det. Inte så betungande men man vet aldrig på fredagförmiddagen hur resten av helgen kommer att te sig.

Har för första gången tagit med stickning på nya jobbet och det blev helt knäpptyst i fikarummet, ni vet så där tyst så att man bara känner att man måste säga någonting snart. Men min mentor löste problemet med att fråga vad det var för garn och sedan var de andra med i pratet.

Idag ledig dag och det är så skönt, glider runt i pyjamas fortfarande och skäms inte för det. Min enda lediga dag och sedan är det dax att jobba igen. Då får man helt enkelt tänka att detta är både lördag och söndag så det är bara att relaxa, ta fram stickning, fika god fika (rosa prinsesstårta) och mysa vidare. På stickfronten intet nytt var jag på väg att skriva men då hade jag lurat er, jodå två sjalar är på gång. En fin stickfrossas axelvärmare i rött heavens hand och så en Ishbel i malabrigos garn - merinoull och silke mumms för händerna.

Trevlig vecka!