torsdag 13 november 2008

Reflekterande team

Reflekterande team har vi testat på jobbet idag. Mycket intressant. I och med att jag älskar kommunikation och olika modeller av sådana så var detta jättespännande. Jag vet att det blir en del superlativ. Men det var faktiskt mycket intressant att delta i detta.

Spana in länken och testa själva tillsammans med arbetskamrater eller när ni måste spåna och väcka nya ideér, reflektioner. Det sätter igång en hel del tankearbete, men mycket spännande. Vi kom fram till många nya reflektioner och alla kommer till tals. Det svåraste för visa personer var att hålla tyst. Ingår man inte i gruppen som har ordet, får man inte tala. Bara iakta, lyssna och låta tankarna bearbeta det som gruppen säger.

Det bästa med detta sättet är att man diskuterar utifrån en vald frågeställning som en frågeägare samt en frågeställare har diskuterat under ca 5 minuter. Frågan är väckt och det bara bubblar i en att få diskutera och vända och vrida på frågan och börja bygga upp nya ramar, men man slutför inte något. Bara väcker nya tankar och reflektioner om saker som kan vara svåra att diskutera i för stora grupper.

Inga kommentarer: