måndag 31 januari 2011

Fyra nyanser av brunt

Efter att ha rotat bland mina stickade saker som inte blivit klara och oxå av någon märklig anledning startat nya projekt =) så verkar det som om jag just nu tycker om att sticka i bruna nyanser. Den översta bilden är Jewel (ett linne) som jag har som februaris UFO.
Nästa projekt är Lace-edged wraped av Jane Elison, har stickat något av henne förut och tyckt om hennes design, men denna är mycket märklig storleksmässig, jag stickar small och jag brukar få sticka medium eller large. Visserligen inte rätt garn som jag stickar i, men så litet var det länge sedan jag stickade till mig själv.

Tredje projektet har legat till sig alldeles för länge - Lakeside socks. Startades för ett år sedan och var ett roligt projekt som jag startade tillsammans med Ulrika. Sedan tröttnade vi på något sätt. Stickor 2,5 och opal. En trevlig kombination men ändå har strumpan blivit liggandes. Tror att det beror på skolan. Det blev för mycket där i februari och mars med alla praktik och tentor då ska man ha lätta stickningar och inte diagram-mönster.

Fjärde och sista projektet är en bolero som tyvärr hade gått samma öde som Lakesidestrumporna. Denna stickas i Rheuma Thermal wolle och den är sååå mjuk. Mönstret hittades i Inspiration utgiven av Rheuma Thermal Wolle. Efter 40 cm ribbstickning på stickor 2,5 så kunde jag äntligen få börja på mönstret. Det är trevligt och lätt att komma ihåg. Så förhoppningsvis blir denna klar men det lär ta tid.1 kommentar:

Fröken Fräken sa...

Fina bruna stickningar! Boleron ser ut att bli jättesnygg!