torsdag 5 november 2009

FO x 3

Nu när första snön faller som bäst är det bäst att visa att varken KM eller jag kommer att frysa. KM har beställt ett par raggsockor och så blev det. Strumpstickor ebenholtz nr 4 och blått superwash (från SiV) och grått sockgarn (troligen inhandlat på Jysk), stickade från tån och uppåt och storlek 46,
Har i över 2 år gått och drömt om en kofta eller liknande i påfågelmönster. MQ sålde för drygt två år sedan en så underbart snygg kofta i just detta mönster och jag blev kär. Insåg när jag såg prislappen att den var lite för dyr för min smak. Men man måste ju kunna sticka en. Hade börjat att rita på ett mönster när jag en sen natt hittade att Ysolda hade skapat ett sådant mönster. Lyckan var total och jag blev kär i hennes modell. Den är stickad i dubbel tråd silke alpacka och stickor nummer 7. En fröjd och snabbt gick det. Knapparna är av pärlemor.

Tredje FO är ännu en Ponchonette. Tycker mycket om den röda jag stickade under sommaren och denna är stickad i det fantastiska garnet Heavens hand, olivgrönt. Självklart Stickfrossas mönster och denna gång vågade jag mig på att gaffelvirka in pärlor. Mumms!


2 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Snyggt alltihopa! Blir kul att få se koftan på ngn gång!

Anna sa...

Snygga grejer och yes för pärlor i gaffelvirkning, det är så snyggt! KOmmer ihåg hur till mig jag blev på alla sätt när jag satt och testade första gången i soffan!