tisdag 28 juli 2009

Semester del 2

Till slut efter alla turer med färjor så hamnade vi på rätt ö, Grötö.
Skönt att vara tillbaka här. Vi fick sjöstugan, precis nere vid havet och det har varit så bra. Nyfikan grannar av både tvåbenta och fyrbenta har vi haft. Framförallt har vi spanat på strandskatorna som hade små bebisar i det höga gräset nedanför vår stuga. Tyvärr fick vi aldrig se några små ungar utan bara de vackra föräldrarna.
Vädret har skiftat som synes på bilderna. Allt från strålande sol, till hällande regn till grådis har vi haft. Men vad gör väl det. Vi har försett oss av Västerhavs kaffe, jag har startat två nya stickprojekt, avslutat ett och klurat på nya. KM har ritat på nya elprojekt, klurat på båttrafiken och lyssnat på båttrafiken. Man kan få höra mycket knasiga saker. En båtturist ropade in till Göteborgs radio att det blåste rätt mycket och de svarade att det kan göra så när metrologerna har lovat 15 m/s. Efter en kort tystand ropade kvinnan igen att "nu har det även börjat att regna". Vad vill du att jag ska göra åt det - svarade Göteborgs radio. Stänga av regnet.
På Grötö finns även garnnystan på tillväxt. I alla möjliga färger försåg de sig av det höga gräset samt av blivande äpplen. De plockade själva ner karten från träden genom att ställa sig på bakbenen och ta ett rejält tag i en gren.

Efter tre dagars planerande av tre måltider på 12 timmar samt fika emellan så var vår minisemester över. Vi har haft det mycket bra och känt oss mycket väl omhändertagna. Att börja semestern genom att bo på pensionat var bästa tänkbara för oss.

Det blev ju även del shoppande, vi ägnade två dagar inne o Göteborg. Allt möjligt, från nya skrivböcker, pennor, pocketböcker, garn - självklart. Det blev både safran - ska bli ett linne, svart lammull, alpacka, heavens hand, tunika från Gudrun Sjöden, tyg, sidenband, ansiktsbehandling.

Mycket nöjd med första veckan av semestern samt inköpen. Nu är det bara att sätta fart på stickorna, och förhoppningsvis kunna visa upp några FO relativt snart.

1 kommentar:

Sanna T Sköld sa...

Härligt att bo så nära havet!!!! Har du bestämt Alpacka kofta??? Eller tröja ännu???