lördag 18 juli 2009

Semesterutflykt

Idag började semestern samt att KM hade namnsdag. Hur börjar man semester efter att ha jobbat i ett helt år sedan förra långledigheten. Jodå, man beordrar med en mycket god vän att följa med, packar badkläder, tittar upp bra fika ställen och ser till att stickväskan är fylld. Sedan är det bara att börja resan. =)


Efter att ha fyllt magarna med diverse godsaker. Så blev suget efter bad men även tyger stort och vi for vidare mot Söderköping. In på Jofotex 20 minuter innan stägningsdax och fick oss varsin kasse med tyg. Fortsätt därefter med att titta på kartan, konstatera att - åt det hållet har vi inte åkt innan och styr kosan mot okända marker. Tillslut finns det där en badskylt med underbart vatten och bra och lugnt badställe. BADA!
Efter bad, ta fram era stickningar och börja sticka i solen. Underbart skönt efter en lätt simtur. Sitt så i några timmar och bara njut av lugnet. Ha oxå med en lugn KM som bara ligger på en madrass och är, så att du och bästa vännen får en stick- och pratstund.

Fortsätt sedan färden som tidigare. Det underlättar att ha en karta då man emellanåt kan styra in på grusvägar som inte är gjorda för moderna bilar utan snarare för traktorer. Vänd innan det blir alldeles för jobbigt att sticka på dessa vägar.

Ringa in i kartboken bra och mysiga badställen. Hur ska man annars minnas vart man for den där julidagen 2009. Styr kosan hemåt efter några timmar och var nöjd med din dag.

Detta fick jag med mig från Jofotex. Två helt underbara tyger med flodhästar på. Två gröna nyanser samt muddväv. Har haft dåligt med muddväv så nu handlade jag på mig. Blev även underbara turkosa pärlor till blivande projekt samt ett nytt måttband då mitt förra med inches gått sönder efter lite väl hårdhänt hantering.

Avsluta din dag sedan med att få betalt av din vän i "natura". Denna gång i honung.
Trevlig resa!




2 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Tack snälla ni för en härlig dag!!
Hoppas er semester får fortsätta i samma goda anda!

Sommarfröken sa...

Ni verkar ha haft en trevlig och spännande äventyrsdag i "lugn och ro"-anda!
Ha det bra!/Sommarfröken